Onsdagen den 22 november 2017 - klockan 06:33
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

Årets Pudelnational


Sara Flodin 2017-07-24

Bild: Sara Flodin

Bild: Sara Flodin
Även den hund som inte är frisyrklippt får tävla på den inofficiella utställningen under Pudelnationalen. Här Erica Jacobssons mellanpudel Charlie, "Obladis Speedy Gonzales".

Drygt 200 pudlar kommer att ställas ut på onsdag och torsdag i Eskilstuna. Här storpudeln Charlie med sitt härliga leénde.
Bild: Sara Flodin 12660
Drygt 200 pudlar kommer att ställas ut på onsdag och torsdag i Eskilstuna. Här storpudeln Charlie med sitt härliga leénde.

Mellan onsdag och torsdag pågår Pudelnationalen. Då tävlar 220 hundar om att bli Sveriges vackraste pudel 2017. Dessutom koras årets pudel i olika discipliner.

Utställning och övriga tävlingar avgörs på Vilsta i Eskilstuna. Pudelnationalen drar igång med en invigning på onsdag klockan 10.00, men lydnadstävlingarna startar redan klockan 8.30 med ett kortare uppehåll för invigningen.

På onsdag ställs pudelhannarna ut och på torsdagen avgörs vem som är vackrast av tikarna. På torsdag går även alla BIS-finaler. Sammanlagt har 220 stycken pudlar anmält sig till utställningen, 96 tikar och 124 hannar. 41 stycken valpar skall ställas ut. En inofficiell klass arrangeras också dit den pudel som inte är klippt i någon frisyr får tävla.

Även den hund som inte är frisyrklippt får tävla på den inofficiella utställningen under Pudelnationalen. Här Erica Jacobssons mellanpudel Charlie, \
Bild: Sara Flodin
Även den hund som inte är frisyrklippt får tävla på den inofficiella utställningen under Pudelnationalen. Här Erica Jacobssons mellanpudel Charlie, "Obladis Speedy Gonzales".

Båda dagarna tävlar Pudlar, men även andra raser, i lydnad, agility samt rallylydnad. Den pudel som sammanlagt får högst poäng i lydnad och rally utses till SM-vinnare i rasen. Agilityn avgörs i tre lopp öppen klass och tre lopp i vardera storleksklass. Det sammanlagda resultatet ger Pudel-SM-vinnare i agilityns alla klasser. Lydnadstävlingen och rallylydnaden är officiell medan agilitytävlingen är inofficiell. 

Arrangör är Svenska Pudelklubben som i år fyller 75 år.

Tidningen Hundetablissemanget kommer finnas på plats under torsdagen för att bevaka arrangemanget.

Skriv utReportage


En till Svensk hundklubb

Få känner till Svenska Hundklubben som bland annat arrangerar lydnadstävlingar, har prov i sök & spår samt ett eget sommarläger.

Läs mer
Facebook
Nyheter

Bästa polishundarna

Den gångna helgen avgjordes polishunds SM. Glenn Andersson och Charlie Hedberg stod som slutgiltiga vinnare. Hör Glenn berätta i podden.

Läs mer
Testa att synas
Nyheter


Bruks-SM är avgjort

Denna helg avgjordes Svenska Mästerskapen i Bruks. Tidningen Hundetablissemanget har varit på plats under arrangemanget.

Läs mer
Reportage


Sund hund på utställning

Svenska Rashundutställningsklubben, SRUK, är en förening sprungen ur SHK och målet för klubben är att premiera den sunda utställningshunden.

Läs mer
Helgtips!


SM i barmark

Den 20-22 oktober pågår SM i barmark på Lugnet i Falun. Tävlingarna inleds vid lunch och först ut i banan är de som tävlar med hundspann.

 

Läs mer
Helgtips! 

Rosa hundpromenader

Aylin Caglipamuks hund Charlie iklädd rosa.

Denna helg arrangeras ett flertal hundpromenader med insamling till cancerfonden i samarrangemang med rosa bandet.

Läs mer
Nyheter

Älgjakt i hela landet

<span>Peter Hermansson med Jämthunden Grim. Numer jagar Peter med </span><span>Norsk &Auml;lghund Svart.</span>

Från andra veckan i oktober pågår älgjakt i hela landet. Peter Hermansson som skall jaga med sina hundar berättar om hur jakten har förändrats.

Läs mer
Nyheter


Många medaljer på SM

Under helgen har SM för barmark avgjorts och 118 medaljer har delats ut i de olika klasserna i dragsporten som växer.

Läs mer
Nyheter


Kritik ställde in domarutbildning

Den planerade utbildningen av Svenska Brukshundklubbens bruksdomare till Nose Work-domare har ställts in efter kritik på sociala medier.

Läs mer
Nyheter


Agilityns NM-resultat

Stockholm Hundsportcentrum fylldes av agility denna helg då Sveriges starka landslag bland annat vann guld i small-klassen.

Läs mer
Helgtips! Webb-TV

Webb-TV: NM i Agility


Denna helg avgörs det nordiska mästerskapet i agility. Se en intervju med landslagsledaren och en av Sveriges representant på webb-TV.

Läs mer
Nyheter, Bildreportage


Löploppet för hunden

Över 375 hundar hade i år anmälts till Hundlöpet. Vann gjorde förra årets segrare som verkar vara oslagbara.

Läs mer
Nyheter


SM för Patrullhund

Under helgen har patrullhundar tävlat i bevakning för att kora nationens bästa ekipage. Förra årets vinnare segrade även i år.

Läs mer
Nyheter, Podd-radio

Specialsök med prispott

En arrangör av specialsöktävlingar tror det kommer bli vanligare med pengar på hundtävlingar. Lyssna på podden!

Läs mer
Nyheter, Podd-radio

Nose Work i förändring


20 augusti firades internationella Nose Work-dagen. Samtidigt planeras nya domarutbildningar & först i kön står SBKs domare.

Läs mer
Reportage


Träna hunden privat

Vad är vitsen med att ta privatlektion hos en hundtränare? Vi följde med på en lektion för att höra vad man tjänar på att ta dessa.

Läs mer
Nyheter, Webb-TV


Rasläger för riesen

Denna vecka pågår riesenlägret. Se webb-TV med SM-aktuella ledaren Eva Rosborg & läs om paret som gillar lägret, men inte har riesen.

Läs mer
Nyheter, webb-TV


Inte bara vackra Pudlar

På Pudelnationalen har Pudlar ställts ut, men även tävlat i lydnad, agility och rally. Utställningsdomaren Bruno Nodalli från Italien konstaterade att Pudlarna höll hög kvalité.

Läs mer
Podd-radio

Mediumvinnaren om agilityvinsten


Lyssna på Alice Abramsson som vann mediumklassen med mellanpudeln Svea. Hon håller med om att de nya SM-reglerna var till hennes fördel.

Läs mer
Nyheter


VM-vinnare knep guldet

En av helgens vinnare blev Emma Svensson och hennes Malinois Magi som tog hem segern i högsta klassen på lördagens mondioringtävling.

Läs mer
Nyheter

Årets Pudelnational


Mellan onsdag och torsdag pågår Pudelnationalen. Då tävlar 220 hundar om att bli Sveriges vackraste pudel 2017. Dessutom koras årets pudel i olika dicipliner.

Läs mer
Reportage


Flydde stan till lugnet

Isabelles hundar var stressade i Stockholm. Därför flyttade hon och hennes pojkvän med hundarna till Skinnskatteberg. Nu är alla mer harmoniska.

Läs mer

Resultat från VM

Finland vann i år VM i lydnad som avgjordes i Belgien i helgen. Sveriges lydnadslandslags prestationer räckte till en sjunde plats för laget.

Läs mer
Nyheter

Agilityns mästerskap

I helgen har SM i agility avgjorts och här kan du läsa vilka som hamnade på prispallen individuellt och vilka lag som tog hem guld-medaljerna.

Läs mer
Helgtips!

Mondioring till Sverige

Denna helg kör Enköpings brukshundklubb Sveriges första Mondioringtävling. Tävlingsformen innehåller skyddsmoment, lydnad och hopp, men nästan allt kan hända.

Läs mer
 

Förstoring i julklapp

En förstoring levereras i storlek 20x30 cm, görs på ett proffslabb och kostar endast 120 kronor inklusive moms och frakt.

Att sätta ett fotografi av hunden på väggen blir ett unikt blickfång. Hundetablissemangets bilder går att beställa & blir en perfekt julklapp till vännen.

Läs mer
Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Facebook

Poddannons

Instagram

Annons

Grön spaltannons

Annons:

Blinkande annons2

Blinkande annons3
Mest lästa
Copyright: TidningenHundetablissemanget