Fredagen den 24 maj 2019 - klockan 09:44
Mest lästa

« Föreg. Nästa »

Hundetablissemanget fyller 1år!


Sara Flodin 2018-04-01

Bild: Sara Flodin

Bild: Sara Flodin
När HE träffade Lizette Olausson var hon aktuell både inför Lydnads SM och EM i freestyle. I en artikel och poddintervju berättade hon om sin träning. 
Klicka på bilden för att komma till reportaget.


Bild: Sara Flodin
När NM i aility avgjordes var HE på plats och rapporterade om de svenska framgångarna.
Klicka på bilden för att komma till artikeln.


Bild: Sara Flodin
Svenska Hundklubben arrangerar ett läger för sina medlemmar och HE berättade om detta och SHK i ett långt reportage.
Klicka på bilden för att komma till reportaget.


Bild: Sara Flodin
Mats Andersson och Tess blev historiska då de vann SM för patrullhund för tredje året i rad. Klicka på bilden för att komma till reportaget från SM för försvarsmaktshundar och poddintervju med Mats.

Bild: Sara Flodin
Under 2017 arrangerades Sveriges första tävlingen i Mondioring.
Klicka på bilden för att ta del av reportaget.


Bild: Sara Flodin
HE följde med Lotta Linusson på privatlektion för att se vad vitsen med dessa är.
Klicka på bilden för att komma till reportaget.


Bild: Sara Flodin
György Horvath hund Lotti kan avgöra om en äggstock har cancer. HE träffade de båda när husse fått patent på en konstgjord nos. 
Klicka på bilden för att komma till reportaget.


Bild: Sara Flodin
Anette Bergenström firade nyår i sitt skyddsrum för att inte utsätta sin hund Lova för skott och  fyrverkerier.
Klicka på bilden för att komma till Webb-TV-inslaget.


Bild: Sara Flodin
Hundinstruktör Linda Bodin fick under sommaren berätta om inlärningsformen "do as I do" i ett reportage och poddradio.
Klicka på bilden för att komma till reportaget.


Bild: Sara Flodin
HE besökte en av SRUKs, Svenska Rasutställningsklubbens utställningar. På bilden ses  Basenjin Ariel som blev utställningens finaste hund, här ställd av handlern Carina Renberg.
Klicka på bilden för att komma till reportaget.


Bild: Sara Flodin
Under 2017 har Nose Work blivit en sport under SKK, Svenska Kennelklubben och HE har rapporterat ett flertal gånger om sporten.
Klicka på bilden för att läsa ett reportag från Sveriges första Nose Work-tävling.


Bild: Sara Flodin
Hundar gör stor nytta som ledarhundar för synskadade och har även en egen dag som firas. Läs mer om dagen:
Klicka på bilden för att komma till artikeln.


<span>Blandis arrangerar utställningar för blandraser, men även renrasiga hundar. På bilden ses domare Lasse Berg som gratulerar utställningens bästa tik och hanne i reportaget HE gjort från en av klubbens utställning. Till vänster Chaska Koritsi och matte Anna-Mia Jonsson. Till höger Brad och matte Sofia Pettersson. <br />Klicka på bilden för att läsa reportaget.<br /></span>
Bild: Sara Flodin
Blandis arrangerar utställningar för blandraser, men även renrasiga hundar. På bilden ses domare Lasse Berg som gratulerar utställningens bästa tik och hanne i reportaget HE gjort från en av klubbens utställning. Till vänster Chaska Koritsi och matte Anna-Mia Jonsson. Till höger Brad och matte Sofia Pettersson. 
Klicka på bilden för att läsa reportaget.


Bild: Sara Flodin
Etolog Kenth Svartberg har medverkat i ett par reportage under året.
Klicka på bilden för att komma till ett reportaget där Kenth intervjuas om hundars personlighet.


Bild: Sara Flodin
Annika Jansson har de senaste månaderna både vunnit SM i barmark och SM för slädhundar (masstart) med sitt 4-spann. Bilden är från SM-veckan i Söderhamn 2017.
Klicka på bilden för att komma till ett Webb-TV-inslag med Annika och maken Pär Jansson som också kör draghund.


Bild: Sara Flodin
Pernilla Svensson och India, "Lindjax India" ledde sökgruppen hela helgen bruks-SM avgjordes. Till slut stod de som vinnare. HE bevakade hela helgen i realtid. 
Klicka på bilden för att ta del av bevaningen. 


Bild: Sara Flodin
HE bevakade hundlöpet och förevigade när Mattias Jonsson och Border Collien Elton gratulerades till vinsten av 10 km.

Bild: Sara Flodin
Rosanna Lovmark tävlade i scooterklassen med sin A-hund på SM i barmark. HE gjorde självklart ett reportage från tävlingarna där 118 medaljer delades ut i många olika klasser. 

Tidningen Hundetablissemanget fyller i dag ett år och söker nu efter Dig som vill ingå i tidningens testpanel.

Tidningen Hundetablissemanget startades med en vision att och lyfta fram många olika intressanta och duktiga hundmänniskor i en väld där endast några få hundpersoner tidigare fick stort utrymme i medierna.

Detta år har tidningen via podd, webb-TV och text bland annat uppmärksammat personer som vunnit stora framgångar inom olika hundsporter och tipsat om hur du kan träna din hund. Tidningen har även synliggjort fenomen från hundvärlden och visat den viktiga funktion som hunden har i vårt land ur många olika aspekter.

Anna Larsson & Border Collien Flynn i programmet som vann SM i HTM 2017. Artikeln med Annas intervju med tips till tävlingsföraren har blivit den mest lästa under året som gått.
Bild: Sara Flodin
Anna Larsson & Border Collien Flynn i programmet som vann SM i HTM 2017. Artikeln med Annas intervju med tips till tävlingsföraren har blivit den mest lästa under året som gått.

Drygt 43 000 sidvisningar har gjorts på sidan under året och den mest populäraste artikeln, som läst av flest personer, är den med Anna Larsson där hon ger tips till tävlingsföraren. Läs artikeln: KLICKA HÄR!

Egen panel
Tidningen söker nu efter personer till en testpanel och för att recensera böcker. Berätta om dig själv (Var du bor, hur gammal du är m.m.), vilken typ av hundägare du är och om du tränar/tävlar något med din hund. Kanske det blir du som får ingår i panelen och testa nyheter för tidningen. Sänd din ansökan till hundetablissemanget@gmail.com och döp mailet "Panel". 

Nu fortsätter år 2 med nya rapporter från vår underbara hundvärld och möten med fler hundpersoner ur vårt duktiga etablissemang!

Årets artklar "Topp 5":

1. Tips till tävlingsföraren,
    en intervju med Anna Larsson

2. SM i rally & lydnad, 
    en poddradio-intervju med Maria Brandel & Hanna Nilsson

3. Bruks SM hela helgen,
   en text från Bruks-SM som uppdaterades i realtid.

4. "När man inte blir bättre blir man sämre",
    en intrevju med Maria Brandel.

5. Inte bara vackra pudlar,
    Webb-TV-inslag, text & bild från Pudelnationalen 2017.

Skriv utNyheter, Poddradio:


Ledarhundens framtid

Internationella ledarhundsdagen uppmärksammas den sista onsdagen i april. Möt ledarhundsföraren Annika Östling i podd-inslaget där hon även kommenterar regeringens...

Läs mer
Facebook
Reportage & Webb-TV:


Hundkramaren var rädd

Förut gick Mia Wallerud en omväg när hon såg en hund. Nu kallas hon för "hundkramaren" & vill hälsa på alla hundar hon möter.

Läs mer
Reportage:

Bota din hundfobi


Kattis Eriksson är legitimerad sjuksköterska och jobbar som terapeut på Kbt-verkstan. Hennes tips hjälper den som har hundfobi att komma över sin rädsla.

Läs mer
Recension:

Enkelt med hund


Cilla Danielsson är huvudperson i föreställningen "Det ska vara enkelt med hund"  Ingela Andersson har recenserat föreställningen som visas på olika ställen i landet. 

Läs mer
Nyhetsreportage:


Sveriges hopp på Crufts

Selma Mårtensson representerar Sverige på Crufts tävling i juniorhandling. Läs om Selma och ta del av hennes utställningstips.

Läs mer
Reportage & Webb-TV:


En hundhall till klubben

Fagersta Brukshundklubb byggde 2012 en egen hundhall som bidragit till en stark ekonomi, ökat medlemsantal och framtidsplaner.


Ingemar Elfstöm & klubbens ordförande tipsar den klubb...

Läs mer
Tipsruta
Guide:

Sveriges hundhallar listade


Antalet hundhallar ökar och numer ser många hundägare det som en självklarhet att träna sin hund i en behaglig miljö även under vintertid. Tidningen Hundetablissemanget har kartlagt Sveriges hundhallar.

Läs mer
Nyheter:


Talangfull hund på TV4

Lisa Browaldh och Schapendoestiken Kummin tävlar med ett freestylenummer på Talang i årets första semifinal.


Kummin har även blivit utsedd till 2018 års Freestylehund....

Läs mer
Nyheter:

Årets Brukshund utsedd

Svenska Brukshundklubben utser varje år den hund som under året tävlat sig till de sammanlagda högsta meriterna. Årets hund vann även förra året.

Läs mer
Nyheter:

DNA-prov gav träff

En av de stulna hundarna.

Ett DNA-prov bekräftar att en av valparna Polisen funnit kommer från den uppfödare som rånades i Önnestad den 9 januari.

Läs mer
Poddradio:


Rånad på valpar

Den 9 januari rånades Eivor Nilsson på fem av sina valpar. I Hundetablissemangets radiopodd berättar hon om händelsen. Även kommisarie Tommy Börjesson & Hans Rosenberg på SKK uttalar sig om de stulna hundarna.

Läs mer
Nyheter:

Stulna valpar funna

Efter en stor polisinsats har polisen funnit några av Eivor Nilssons stulna hundar, enligt Kristianstadsbladet. 

Läs mer
Webb-TV & Reportage:


Bäst på räddning

En räddningshund är utbildad att söka rätt på människor i rasmassor. Mia Lindbloms Putte är räddningshundarnas svenska mästare.

Läs mer
Panel:

Tidningens panel


Tidningen Hundetablissemanget presenterar här första medlemmen av tidningens panel. Ingela Andersson är först ut och en av tidningens recensenter av böcker. Första boken hon recenserat är "Bäst Var-Dag".

Läs mer
Nyheter:

Utbilda räddningshund

Den som vill ingå i den nationella räddningsstyrkan kan nu utbilda sin hund till räddningshund, men får vara beredd på mycket träning & hårda prov.

Efter en tid där Sverige varken haft nationella eller internationella räddningshundar finns nu chans att utbilda sin hund till nationell räddningshund.

Läs mer
Nyheter:

Inga slädhundar på SVT

Angelica Saur tog täten på combinedtävlingarnas masstart under SM-veckan 2017. Sedan trasslade det till sig. Se nedan, på Tidningen Hundetablissemangets Webb-TV-inslag, vad som hände under loppet. Angelica kommer även tävla på årets SM-vecka, men då i lina eftersom varken släde eller combinedtävlingar kommer avgöras då.

Under SM-veckan i Sundsvall kommer SVT:s sändningar sakna slädhundar. Samma helg tävlar nämligen Sveriges främsta ekipage på VM i Frankrike.

Läs mer
Nyheter

Årets populäraste artiklar


Dessa artiklar & inslag är de som intresserat Tidningen Hundetablissemangets läsare mest & fått flest klick under året.

Läs mer
Nyhetsreportage:


Lyx med lugn på nyår

Många är beredda att betala tusentals kronor för att få en lugn nyårsnatt ihop med sin hund. Denna helg har 320 hundar bott med sina ägare i Clarion Hotell på Arlanda.

Läs mer
Podd-radio:

Tycho offer för smällare

Tycho skrämdes på nyårsnatten, flydde i panik och hittades död i ett stenrös tre dygn senare.

Under nyårshelgen har många hundar skrämts av fyrverkerier, vissa har rymt och för Tycho ledde smällarna till hans död.

Läs mer

Flest registrerade Labbar


Labrador Retriever stärker sitt grepp med flest nyregistreringar hos Svenska Kennelklubben. På 10-i-topp-listan försvinner Fransk Bulldog & ersätts med Dansk-Svensk gårdshund.

Läs mer
Nyheter:

BIS från Japan & Hjo

<span>Anne Tove Strande var gruppdomare av terriers under Nordic Dog show.</span>

På MyDOG har dubbla utställningar avgjorts & två BIS-vinnare korats. De vackraste av närmare 9000 hundar var båda terriers. Texten har uppdaterats!

Läs mer
Nyheter

Guld till Sverige i lydnad

Svenska landslaget tog hem guldet i de nordiska mästerskapen i Lydnad som i år avgjordes i Värnamo.

Läs mer
Reportage


Vanlig hund som älskas

Labrador Retriever är Sveriges populäraste hundras. På Stockholm Hundmässa förklarar några dedikerade varför de gillar rasen.

Läs mer
Reportage & Webb-TV:

Diplomathund till hjälp

<span>Kicki Fellstenius med sina arbetskamrater Oskar och Tage. Oskar är en sjuårig Engelsk Setter och </span>Tage en tre år gammal Beagle. 

Diplomathunden är utbildad för att hjälpa hundar som gör utfall eller är socialt osäkra mot andra hundar. Läs om diplomathunden & vilka hundar som passar att bli detta.

Läs mer
Nyheter & Podd-Radio

Exklusiv tävling på slott


De första Nose Work-tävlingarna i klass 3 har nu kommit ut i SNWKs kalender. Den första avgörs i september & på Vadstena slott arrangeras en exklusiv tävling för ett fåtal.

Läs mer
Webb-TV:


Pulin Zala vackrast

Det blev slutligen Pulihannen Zala som i år tog hem BIS-titeln på Stockhlm Hundmässa. Se en intervju med Zalas matte på Hundetablissemangets Webb-TV.

Läs mer
Nyheter:

Söndagens BIG-vinnare


Innan söndagens BIS-final på Stockholm Hundmässa avgjordes de återstående fem gruppernas BIG-final. Se resultatet här!

Läs mer
Nyheter:

Snyggast i Stockholm


Stockholm Hundmässa pågår & under dagen har utställningarnas domare gallrat fram hälften av de hundar som skall delta på söndagens final.

Läs mer
Helgtips!

NM i lydnad i Sverige

Under helgen avgörs Nordiska Mästerskapen i Lydnad i Värnamo hundarena. 

Läs mer
Helgtips!


Fårvallning i Skåne

Under helgen vallas får på Ekholmens gård i Skåne då Svenska Mästerskapen i fårvallning avgörs.


Årets Svenska Mästerskap i fårvallning...

Läs mer
Biopremiär

Kvinna med luktsinne


I filmen Gräns, med biopremiär på fredag, har filmens huvudrollsinnehavare Tina ett utvecklat luktsinne som underlättar hennes jobb som tulltjänsteman.

Läs mer
Nyheter:


Deklarera för hunden

Det börjar bli dax att lämna in Årets deklaration. Yngve Gripple på Skatteverket ger information till hundbranschen.


Texten har uppdaterats med nya siffror & information 12...

Läs mer
Nyheter

Försvarsministern till Gävle BK


I dag besöker Peter Hultqvist Gävle Brukshundklubb för att ta reda på mer om försvarsmaktshundar.

Läs mer
Helgtips!

Jakthundens dag

Drevern används bland annat vid rådjursjakt.

På söndag, den 22 april, firas återigen Jakthundens Dag i Varberg. Förra året drog arrangemanget in drygt
89 000 kronor kronor till välgörenhet.

Läs mer
Nyheter, Webb-TV


SM för skolans hundar

Den 18 april avgörs skolhunds SM. Där tävlar de som har hund som tillvalsämne på gymnasiet. Möt Lilly Röök Sahlin som ingår i ett av lagen.

Läs mer
Podd-Radio

Intervju med årets brukshundsförare


Kristina Fornsteds Micc är utsedd till Årets Brukshund och årets spårhund. Förutom bruksspår tävlar paret i lydnad och sök.

Läs mer
Reportage


Vad är det svåraste med hundträning?

Ett flertal av Sveriges mest kända hundtränare har svarat på frågan vad som är svårast med att träna hund. Läs deras svar här!

Läs mer
Nyheter

Håll hunden från isen


Ett flertal hundar har denna vinter gått genom isen och några har även drunknat. Vid milt väder kan bärande isar bli svaga på någon timme.

Läs mer
Helgtips!

Dragtider på SVT


Draghundarna har tävlat på SM-veckan, vintertid, sedan 2013 och många uppskattar sporten som visas live på SVT-play. Här finner du sändningstiderna som gäller.

Läs mer
Nyheter!


Tidningen blir ett!

Den 1 april 2017 startade Tidningen Hundetablissemanget på webben & i dag firar tidningen ett år! 

Läs mer
Nyheter

Lös hund kan avlivas

Den som har kursverksamhet kan söka tillstånd att ha lös hund i skog & mark även mellan 1 mars och 20 augusti.

Från och med 1 mars till 20 augusti får inte hundar springa lösa i skog och mark, men den som har kursverksamhet med lösa hundar kan beviljas dispens från lagen.

Läs mer
Nyheter

Bli domare i Nose Work


Nu finns en ny chans för den som vill bli tävlingsdomare i Nose Work att gå en utbildning.

Läs mer
Webb-TV


Drag-Mästerskap på SVT

Under mars avgörs VM för polarhundar i Sveg och i slutet av månaden sänds tävlingar med draghundar på SVTs sändningar från SM-veckan. Möt Pär & Annika Jansson som kvalat in till de båda tävlingarna.

Läs mer
Reportage, Webb-TV
<span> </span>
 

Mästare på vallning

Barbro Klingborg blev i år Svensk Mästare i fårvallning. Tidningen Hundetablissemanget har gjort ett besök på hennes gård i Närke.

Läs mer
Nyheter, Podd-Radio

Rusning till hundrum


De som vill bo på Arlanda för att skydda sin hund från fyrverkerier under nyår bör vara på hugget under Alla Hjärtans dag.

Läs mer
Podd & Webb-TV

Hemsk natt anmäls


Nyårsnatten firas av vissa, men Johannes Persson i Varberg tänker polisanmäla kommunen för brott mot djuskyddslagen.

Läs mer
Helgtips

Hundfest i fyra dagar

Carina Berglund är ordförande i Miniature American Shepherdklubben och matte till Cola, \

Under fyra dagar arrangeras MyDog med nordisk och internationell hundutställning. Ett par raser ställs för första gången i Sverige denna helg.

Läs mer
Webb-TV & Enkät


God Jul alla tomtehundar!

I Arboga finns ett gäng som promenerar varje lördag oavsett högtid. På julafton ses de även i Köping.

Läs mer
Reportage


Sund hund på utställning

Svenska Rashundutställningsklubben, SRUK, är en förening sprungen ur SHK och målet för klubben är att premiera den sunda utställningshunden.

Läs mer
Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen

Nytt rekord för Jakthundsdag
Grattis Hundetablissemanget

Lös hund kan avlivas


Bok om sociala tjänstehundar


Bäst Var-Dag


Länk till SVT:s dragsändning


SM i Nose Work
Till VM i dragAnnons

MyDOG i Göteborg

Hundmässa i StockholmMånga vinnare i helgen
Följ SM-resultaten

Isle of Dogs


Ormen vaken igenHelgtips
Cruft's livesändningar


Häftig SM-vinst

Facebook
Drag SM
Copyright: TidningenHundetablissemanget