Söndagen den 25 februari 2018 - klockan 10:41
Mest lästa

« Föreg. Nästa »

Rosa hundpromenader


Sara Flodin 2017-10-06

Aylin Caglipamuks hund Charlie iklädd rosa.
Bild:Aylin Caglipamuk
Aylin Caglipamuks hund Charlie iklädd rosa.

Denna helg arrangeras ett flertal hundpromenader med insamling till cancerfonden i samarrangemang med rosa bandet.

Under oktober arrangeras många evenemang som samlar in pengar till cancerfonden. Förra året samlade Rosa Bandet-kampanjen in 81 miljoner. Denna helg kommer hundpromenader arrangeras på ett flertal platser.

I början av augusti arrangerade Aylin en hundpromenad i Ängelholm. Anledningen till att Aylin tog initiativet och att de gick promenaden redan i augusti var att en i familjen fått bröstcancer.

– Hon insjuknade i våras, men i dag är hon cancerfri. Det var inte så många som deltog, ett trettiotal, men vi fick in 2710 kr, berättar Aylin och tillägger att Viktoria bröstcancerförening från Ängelholm även föreläste om bröstcancer i samband med promenaden. 

Mikael Färjsjö, chef för insamling och engagemang på cancerfonden, förklarar att dessa hundpromenader är viktiga och att han uppskattar det engagemang många visar för Rosa Bandet-kampanjen.


– Rosa Bandet är en folkrörelse där alla bidrag är otroligt viktiga. Jag tycker det är fantastiskt att det är sådan bredd på aktiviteterna, säger Mikael. 

Han kan inte svara på hur många hundpromenader som genomförs till förmån för Rosa Bandet, men att av hundratals initiativ är en stor del hundpromenader. 

– Det är många eldsjälar som initierar denna typ av hundpromenader. Jag upplever hundägare som väldigt engagerade människor. De är engagerade i sina djur och jag tycker att det är fantastiskt hur de har engagerat sig i den här frågan, säger Mikael Färsjö, som helst ser att den som startar en insamling först registrerar sig på deras hemsida, vilket är gratis.

– Vi vill att det ska kännas tryggt för alla inblandade, både de som arrangerar och de som är med i en insamling. Då vet den som swishar in pengar att dessa går till rätt ställe. 


En av lördagens alla arrangörer är Hallsbergs Brukshundklubb som ordnar en promenad i Hallsberg. Detta är tredje året som de arrangerar en sådan promenad och förra året samlade klubben in nästan 7000 kr då cirka 80 personer deltog. Den som deltar erbjuds köpa lotter för 50 kr/st. 

– Vi har kopiöst med vinster. Många lokala företag har skänkt priser, instruktörer skänker timmar och klubben skänker hallhyra som pris, berättar Emelie Hörman som är initiativtagare till promenaden i Hallsberg. 

Svenska Brukshundklubben kommer även filma arrangemanget i Hallsberg som kommer visas på SBKs 100-årsjubileum nästa år.  

Hundpromenader med insamling till Rosa Bandet:
Lördag 7 oktober 2017:

Västerås
Samling på gräsplanen vid Löga strand kl. 12:00. Sedan genomförs en rosa hundpromenad genom Västerås centrum. Anmälningsavgift 50 kr, eller valfritt belopp över. De som deltar får gärna klä på dig och din hund något rosa. Även de utan hund får delta. 

Örebro
Klockan 11:00 samlas de som vill delta vid slottet i Örebro och går en gemensam promenad genom centrum. Startavgift: 50 kr. Startavgiften går oavkortat till Cancerfonden. Samtliga deltagare erhåller en goodiebag.

Hallsberg
Start och målgång vid Coops parkering i Hallsberg (Trädgårdsgatan) kl. 11:00. Lotter säljs för 50 kr/st. Promenaden är cirka 30 minuter och sedan dras lottvinsterna. Pengarna går till Rosa Bandet fast detta inte är något samarrangemang. 

Skövde
Start vid Billinge motionsspår kl. 12:00. Då kan du gå en tipspromenad på 2,5 km.
Man får även delta utan hund.

Uddevalla
Samling vid Bohusläns museum kl. 10:30. Promenaden pågår cirka en timme, men själva arrangemanget till 12:30. Målet är att samla in minst 30000 till cancerfonden genom startavgift, lottförsäljning och diverse försäljning.

Lördag 14 oktober 2017:

Söderhamn
Söderhamns Kennelklubb anordnar Rosa Hundpromenaden kl 12:00 från Cfl och går promenaden till kl. 12:30. Alla intäkter går till Cancerfonden.

Lördag 21 oktober 2017:

Linghem

Östergötlands kennelklubb ordnar en rosa hundpromenad  kl 13.00 i Linghem. Samling kl. 13:00 i Linghem. Alla ska vara iklädda något rosa. Deltagaravgift 50 kr, går oavkortat till bröstcancerfonden. Alla som är med och betalar deltar i ett lotteri.


Skriv utPodd-Radio

Intervju med årets brukshundsförare


Kristina Fornsteds Micc är utsedd till Årets Brukshund och årets spårhund. Förutom bruksspår tävlar paret i lydnad och sök.

Läs mer
Siccaro, Work in team
Nyheter

Bli domare i Nose Work


Nu finns en ny chans för den som vill bli tävlingsdomare i Nose Work att gå en utbildning.

Läs mer
Facebook
Reportage, Webb-TV
<span> </span>
 

Mästare på vallning

Barbro Klingborg blev i år Svensk Mästare i fårvallning. Tidningen Hundetablissemanget har gjort ett besök på hennes gård i Närke.

Läs mer
Nyheter, Podd-Radio

Rusning till hundrum


De som vill bo på Arlanda för att skydda sin hund från fyrverkerier under nyår bör vara på hugget under Alla Hjärtans dag.

Läs mer
Podd & Webb-TV

Hemsk natt anmäls


Nyårsnatten firas av vissa, men Johannes Persson i Varberg tänker polisanmäla kommunen för brott mot djuskyddslagen.

Läs mer
Reportage


Vad är det svåraste med hundträning?

Ett flertal av Sveriges mest kända hundtränare har svarat på frågan vad som är svårast med att träna hund. Läs deras svar här!

Läs mer
75 % rabatt
Helgtips

Hundfest i fyra dagar

Carina Berglund är ordförande i Miniature American Shepherdklubben och matte till Cola, \

Under fyra dagar arrangeras MyDog med nordisk och internationell hundutställning. Ett par raser ställs för första gången i Sverige denna helg.

Läs mer
Webb-TV & Enkät


God Jul alla tomtehundar!

I Arboga finns ett gäng som promenerar varje lördag oavsett högtid. På julafton ses de även i Köping.

Läs mer
Reportage


Sund hund på utställning

Svenska Rashundutställningsklubben, SRUK, är en förening sprungen ur SHK och målet för klubben är att premiera den sunda utstä...

Läs mer
Helgtips!


SM i barmark

Den 20-22 oktober pågår SM i barmark på Lugnet i Falun. Tävlingarna inleds vid lunch och först ut i banan är de som tävlar med hundspann.

 

Läs mer
Reportage


En till Svensk hundklubb

Få känner till Svenska Hundklubben som bland annat arrangerar lydnadstävlingar, har prov i sök & spår samt ett eget sommarläger.

Läs mer
Nyheter


Bruks-SM är avgjort

Denna helg avgjordes Svenska Mästerskapen i Bruks. Tidningen Hundetablissemanget har varit på plats under arrangemanget.

Läs mer
Nyheter

Bästa polishundarna

Den gångna helgen avgjordes polishunds SM. Glenn Andersson och Charlie Hedberg stod som slutgiltiga vinnare. Hör Glenn berätta i podden.

Läs mer
Helgtips! 

Rosa hundpromenader

Aylin Caglipamuks hund Charlie iklädd rosa.

Denna helg arrangeras ett flertal hundpromenader med insamling till cancerfonden i samarrangemang med rosa bandet.

Läs mer
Nyheter

Älgjakt i hela landet

<span>Peter Hermansson med Jämthunden Grim. Numer jagar Peter med </span><span>Norsk &Auml;lghund Svart.</span>

Från andra veckan i oktober pågår älgjakt i hela landet. Peter Hermansson som skall jaga med sina hundar berättar om hur jakten har förändrats.

Läs mer
Nyheter


Många medaljer på SM

Under helgen har SM för barmark avgjorts och 118 medaljer har delats ut i de olika klasserna i dragsporten som växer.

Läs mer
Nyheter


Kritik ställde in domarutbildning

Den planerade utbildningen av Svenska Brukshundklubbens bruksdomare till Nose Work-domare har ställts in efter kritik på sociala medier.

Läs mer
Nyheter


Agilityns NM-resultat

Stockholm Hundsportcentrum fylldes av agility denna helg då Sveriges starka landslag bland annat vann guld i small-klassen.

Läs mer
Helgtips! Webb-TV

Webb-TV: NM i Agility


Denna helg avgörs det nordiska mästerskapet i agility. Se en intervju med landslagsledaren och en av Sveriges representant på webb-TV.

Läs mer
Nyheter, Bildreportage


Löploppet för hunden

Över 375 hundar hade i år anmälts till Hundlöpet. Vann gjorde förra årets segrare som verkar vara oslagbara.

Läs mer
Nyheter


SM för Patrullhund

Under helgen har patrullhundar tävlat i bevakning för att kora nationens bästa ekipage. Förra årets vinnare segrade även i år.

Läs mer
Nyheter, Podd-radio

Specialsök med prispott

En arrangör av specialsöktävlingar tror det kommer bli vanligare med pengar på hundtävlingar. Lyssna på podden!

Läs mer
Nyheter, Podd-radio

Nose Work i förändring


20 augusti firades internationella Nose Work-dagen. Samtidigt planeras nya domarutbildningar & först i kön står SBKs domare.

Läs mer
Reportage


Träna hunden privat

Vad är vitsen med att ta privatlektion hos en hundtränare? Vi följde med på en lektion för att höra vad man tjänar på att ta dessa.

Läs mer
Nyheter, Webb-TV


Rasläger för riesen

Denna vecka pågår riesenlägret. Se webb-TV med SM-aktuella ledaren Eva Rosborg & läs om paret som gillar lägret, men inte har riesen.

Läs mer
Nyheter, webb-TV


Inte bara vackra Pudlar

På Pudelnationalen har Pudlar ställts ut, men även tävlat i lydnad, agility och rally. Utställningsdomaren Bruno Nodalli från Italien konstaterade att Pudlarna höll hög kvalité.

Läs mer
Podd-radio

Mediumvinnaren om agilityvinsten


Lyssna på Alice Abramsson som vann mediumklassen med mellanpudeln Svea. Hon håller med om att de nya SM-reglerna var till hennes fördel.

Läs mer
Nyheter


VM-vinnare knep guldet

En av helgens vinnare blev Emma Svensson och hennes Malinois Magi som tog hem segern i högsta klassen på lördagens mondioringtävling.

Läs mer
Nyheter

Årets Pudelnational


Mellan onsdag och torsdag pågår Pudelnationalen. Då tävlar 220 hundar om att bli Sveriges vackraste pudel 2017. Dessutom koras årets pudel i olika dicipliner.

Läs mer
Reportage


Flydde stan till lugnet

Isabelles hundar var stressade i Stockholm. Därför flyttade hon och hennes pojkvän med hundarna till Skinnskatteberg. Nu är alla mer harmoniska.

Läs mer

Resultat från VM

Finland vann i år VM i lydnad som avgjordes i Belgien i helgen. Sveriges lydnadslandslags prestationer räckte till en sjunde plats för laget.

Läs mer
Nyheter

Agilityns mästerskap

I helgen har SM i agility avgjorts och här kan du läsa vilka som hamnade på prispallen individuellt och vilka lag som tog hem guld-medaljerna.

Läs mer
Helgtips!

Mondioring till Sverige

Denna helg kör Enköpings brukshundklubb Sveriges första Mondioringtävling. Tävlingsformen innehåller skyddsmoment, lydnad och hopp, men nästan allt kan hända.

Läs mer
Nyheter

Skotsk Terrier vinnare


Den Skotska Terriern från Ryssland blev utnämnd till Nordisk Vinnare på MyDog.

Läs mer
Nyheter:

Årets SBK-hund utsedd

SBKs lista med årets hundar är utsedd och kallas nu för Årets SBK-hund.

Läs mer
Copyright: TidningenHundetablissemanget