Välkommen till fotograf Sara Flodin Jisfälts site med arbetsprover.
Onsdagen den 28 september 2022 - klockan 23:36

Nosarbetsprovet är igång


Sara Flodin 2021-02-21

Bild: © Sara Flodin, Tidningen Hundetablissemanget

Svenska Hundklubbens nosarbetsprov är nu igång på riktigt. Under dagen anordnade klubben prov i startklass för tre ekipage och järnklass för tio ekipage.
Reportaget har uppdaterats med fler bilder!

Efter nyår är nosarbetsproven officiella inom Svenska Hundklubben. Provformen utvärderades under 2020 med inofficiella prov. Under test-perioden kördes 116 prov med hjälp av 32 olika ekipage. Yvonne Jagersten och Kicki Samuelsson har varit drivande i utvecklingen och dömde även dagens nosprov.


Viveca Ericson och Honey, \
Bild: © Sara Flodin, Tidningen Hundetablissemanget
Viveca Ericson och Honey, "Hot Stuff Honey" har klarat av de två söken i dagens järnklass och väntar på att Yvonne Jagersten och Kicki Samuelsson ska skriva klart hennes protokoll.

Svenska Hundklubben har fem aktiva klubbar i mellan-Sverige. Förutom i Södertälje finns dessa i Eskilstuna, Västerås, Uppsala och Vingåker. Vilande klubbar finns i Värmland och Kristianstad. Svenska Hundklubben har knappt 1000 medlemmar totalt, varav cirka 250 tillhör klubben Södertälje.

Södertälje först
Ännu så länge är det bara klubben i Södertälje som kör nosarbetsprov, men snart kommer även möjligheten finnas i Eskilstuna.

Läs ett reportage om Svenska Hundklubben, klicka HÄR!

 
– En tjej är snart utbildad att döma start- och järnklassen där. Vi hoppas att fler...

Skriv utCopyright: TidningenHundetablissemanget