Torsdagen den 13 december 2018 - klockan 00:08
Mest lästa

« Föreg. Nästa »

Får vallas på SM


Sara Flodin 2017-09-22

Bild: Sara Flodin

På lördag och söndag arrangeras SM i fårvallning. Det är drygt 40 ekipage som tävlar om vinnartiteln på tävlingen i Kungsör.

Denna helg avgörs det 52:a Svenska Mästerskapet i fårvallning på Norrby gård i Kungsör. Det här vallhundsklubbarna i Westmanland, Östergötland och Bergslagen som arrangerar årets tävling.

Under lördagen startar alla ekipage som kvalat in via kvarts-SM-tävlingarna. De femton bästa hundarna gör sedan upp om vinsten under söndagens final. 

Lördag 23/9:
06.45 – Domargenomgång semifinal, därefter föråkare
07.00 – Första start, ca 45 ekipage x 15 min

Söndag 24/9: 
07.45 – Domargenomgång final
08.00 – Föråkare
08.30 – Första start final
16.30 ca – Prisutdelning

Se de startande: KLICKA HÄR!

Uppdaterat: Barbro Klingborg blev vinnare av fårvallning 2017.

Skriv utHelgtips!

Får vallas på SM


På lördag och söndag arrangeras SM i fårvallning. Det är drygt 40 ekipage som tävlar om vinnartiteln på tävlingen i Kungsör.

 

Läs mer
Nyheter, Podd-radio

Träff med landslaget

Lydnadslandslaget träffades i Kil för att hitta rätt känsla inför VM i Belgien. Landslagsledaren Heidi Billkvam berättar om träffen som arrangerades utan åhörare.

Läs mer
Helgtips!

Rasklubbarnas SM


Denna helg arrangerar Riesenschnauzerklubben riksmästerskap och nästa helg är det dax för Rottweilers att tävla om IPO-titel.

Läs mer
Helgtips!

Jakthundens dag firas

<span>Frasse, \

På söndag kommer jakthundens dag firas på Åkulla fritidsgård utanför Varberg. Det är en familjedag med jakthunden i fokus och alla intäkter går till välgörenhet. 

Läs mer
Helgtips!

Barmarkstävling i Skåne

Söndag och måndag avgörs dragtävlingen "Skånedraget" med en motionsklass som har ovanligt många startande. Anledningen är de nya reglerna för grönt kort.

Läs mer
Helgtips: Agility

Påskens Gåsahopp

Pernilla Gervald är med och arrangerar helgens Gåsahopp. Hon kommer även tävla med sin Pudel Eija, \

I dagarna tre anordnar Malmö Agility Gåsahoppet och med 1000 startande varje dag blir det troligtvis årets största agilitytävling i Sverige.

Läs mer
Helgtips!

Titta på räddningshundar

IPO-R är räddningshundarnas tävlingsform, men alla hundar får tävla i sporten. I helgen anordnar Varbergs Brukshundklubb tävlingar och publik är välkommen.

Läs mer
Helgtips! Podd-radio

Xtreme motion

På söndag går Hundlöpet Xtreme av stapeln. Loppet är en utveckling av Hundlöpet men betydligt tuffare. Hör grundaren Thomas Melén i podden.

Läs mer
Copyright: TidningenHundetablissemanget